over onze jammen (en andere lekkere dingen)

onze streekproducten zijn verbeterd

Op de laarhoeve maken we al bijna twintig jaar de lekkerste streekproducten. Wij werken hiervoor samen met lokale boeren zodat je korte ketens krijgt en voorkomt dat b-keurs fruit  vereloren gaat. Van al dat lekkere fruit maken onze koks een lekker en eerlijk streekproduct. Weinig toevoegingen, lekker veel vers fruit en minder suiker. Dat proef […]

onze medewerkers (zijn we apetrots op)

mooie insectenhotels van de laarhoeve

Wist je dat we bij de laarhoeve al jaren insectenhotels en vogelhuisjes maken? Onze mensen met speciale talenten maken grote en kleine insectenhotels die je zelf in de tuin kunt plaatsen. Wij vinden het leuk en 🐝🐞 ook! De nieuwe vogelhuisjes en insectenhotels die we maken zijn te koop en hangen voor aan de gevel […]

weetjes over je bezoek aan de laarhoeve

de pluktuin is weer volop in bloei

Er staan alweer veel verschillende soorten bloemen in bloei in onze pluktuin en ook de pioenrozen staan te schitteren. 🌸🏵️🌻. Jullie zijn dus weer van harte welkom om bij ons je eigen bosje bloemen te knippen. Je kan overdag en ’s avond bij ons terecht om zelf een mooie boeket verse bloemen samenstellen, het geld […]

fruit plukken op de laarhoeve: bramen, frambozen

Op de laarhoeve kan je ieder seizoen genieten van vers fruit dat je zelf tegen een kleine vergoeding kunt plukken achter de boerderij. Het is weer tijd om het eerste fruit te komen plukken. Er is nu weer volop lekkers te vinden op het terrein rondom de boerderij. De frambozen zijn rijp en er zijn […]

ons zelfbedieningsterras is open 

ons zelfbedieningsterras is open Op werkdagen kan je tot half vijf weer terecht op ons zelfbedieningsterras en bij mooi weer doen we in de weekenden ook in het terras open. Op verschillende zitjes kan je een consumptie nuttigen. De consumpties die je gebruikt kan je betalen kan in de gele buizen (alleen contant). We hebben […]

we halen de pers

De Laarhoeve bundelt krachten tegen voedselverspilling 

Wist je dat iedere agrarische ondernemer zo’n tien tot twintig procent tweede keus of restproducten heeft? Grote ondernemers kunnen deze op volle pallets afzetten via veilingverkoop. Kleine ondernemers uit de streek hebben deze afzetkanalen echter niet en veel tweede keus of restproducten gaat verloren of wordt afgevoerd naar de voederindustrie. Bij De Laarhoeve steken we […]

De Laarhoeve verwerkte in 2019 30.000 kg 2e keus groente en fruit

Voedselverspilling voorkomen: de keukenbrigade van De Laarhoeve verwaardde in 2019 30.000 kg aan groente en fruit. Tweede keus en overschotten groenten en fruit werden verwerkt tot 130.000 potten lekker streekproduct. Imperfecte producten of overschotten, het is goed voedsel dat problematisch is voor de versmarkt. Valt er geen goede prijs voor te maken, dan vinden dat […]

Judy Kerkhofs genomineerd voor de Innovation Award for Women Farmers

Judy Kerkhofs van ontwikkelboerderij De Laarhoeve in Diessen hoort bij de vijf initiatieven die zijn bekroond in het kader van de Innovation Award for Women Farmers van de Europese boerenkoepel COPA. Dat is maandag in bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Brussel. Kerkhofs was de enige Nederlandse onder de 35 genomineerde vrouwen. Zij heeft op […]

onze klanten in de spotlight

Brabants TLANT maakt hippe ontbijtproducten voor hotels

Brabants TLANT maakt hippe ontbijtproducten voor grote hotelketens. De Laarhoeve maakt de funky fruit mash voor een heerlijk ontbijtbuffet. Het Brabantse TLANT maakt sinds 2016 ambachtelijke, duurzame ontbijtproducten voor de hotellerie. Stap voor stap veroverde het bedrijf een steeds groter aandeel in de markt. TLANT maakt ontbijtproducten met een verhaal. Glenn Middelhof: „Een hotel biedt […]

prachtige vegetarische spreads en jammen van zusters clarissen uit Megen

“Wees geprezen, mijn Heer, door onze zuster moeder aarde die ons voedt en leidt en allerlei vruchten voortbrengt, bonte bloemen en planten.” (Zonnelied Franciscus van Assisi) Sinds een paar jaar mogen wij enkele prachtige vegetarische producten maken voor zusters clarissen uit Megen. Bij de productontwikkeling sloegen onze koks de handen ineen met zr. Emmanuel en […]

B kwaliteit appels, peren en pruimen? Gewoon lekkere jam!

Als sinds jaar en dag maken we voor Philips Fruittuin mooie jammen van hun B kwaliteit appels, peren en pruimen. Bij Philips Fruittuin hebben ze een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenbomen en telen ze fruit met respect voor de natuur, dus gebruiken ze nuttige insecten in plaats van chemische bestrijdingsmiddelen. Smakelijker […]

onze verwerking van producten

FSC 22000 gecertificeerd voedselveiligheid

Vol trots kunnen we melden dat we FSSC 22000 gecertificeerd zijn voor de productie van gekookte groenten en fruit poducten verpakt in glazen potten en plastic emmers. Het FSSC certificaat is belangrijk omdat we hiermee kunnen aantonen dat we op een veilige en traceerbare manier onze mooie streekproducten maken. Een mooie prestatie van de kanjers […]

Skal gecertificeerd voor biologische productie

Skal Biocontrole ziet erop toe dat het biologisch produceren, bewerken of verhandelen van uw onderneming voldoet aan de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen en grondslagen van Skal Biocontrole. De Laarhoeve is sinds 2018 Skal gecertificeerd voor biologisch het verwerken van o.a. groente en fruit en kant-en-klaarmaaltijden tot biologisch (streek)product (link naar de […]

De Laarhoeve verwerkte in 2019 30.000 kg 2e keus groente en fruit

Voedselverspilling voorkomen: de keukenbrigade van De Laarhoeve verwaardde in 2019 30.000 kg aan groente en fruit. Tweede keus en overschotten groenten en fruit werden verwerkt tot 130.000 potten lekker streekproduct. Imperfecte producten of overschotten, het is goed voedsel dat problematisch is voor de versmarkt. Valt er geen goede prijs voor te maken, dan vinden dat […]