nieuwtjes van
de laarhoeve

De Laarhoeve bundelt krachten tegen voedselverspilling 

Wist je dat iedere agrarische ondernemer zo’n tien tot twintig procent tweede keus of restproducten heeft?

Grote ondernemers kunnen deze op volle pallets afzetten via veilingverkoop. Kleine ondernemers uit de streek hebben deze afzetkanalen echter niet en veel tweede keus of restproducten gaat verloren of wordt afgevoerd naar de voederindustrie.

Bij De Laarhoeve steken we daar een stokje voor. We verwerken de tweede keus of restproducten van ondernemers door middel van productinnovatie tot allerlei bestaande nieuwe voedingsproducten (denk aan jam, chutney, asperges op zuur of ketchup). Vervolgens gaan deze producten terug naar de ondernemers die ze zelf verkopen. Met herkomstgarantie, want als een van de weinige partijen bieden wij telers de garantie biedt dat alleen hun eigen product in het potje terecht komt.

“De komende jaren willen we vele ondernemers blijven helpen om meerwaarde voor hun restproduct te creëren en voedselverspilling tegen te gaan”

Mede dankzij het subsidietraject (POP3-project) De Laarhoeve – Proeftuin Productinnovatie Streekproducten Brabant en partners als de ZLTO, Helicon en de HAS Hogeschool,kunnen we belangrijke bijdrage leveren aan een meerwaardestrategie met nieuwe marktconcepten, nieuwe verdienmodellen en meerwaardecreatie. Het was een intensief traject dat vier jaar in beslag nam, maar het resultaat mag: nieuwbouw, een goed ingerichte experimenteerkeuken en als kers op de taart FSSC 22000 certificering zodat we voedselveiligheid 100% kunnen garanderen.

Lees hier volledige artikel De Laarhoeve bundelt krachten tegen voedselverspilling in het jaarverslag van Stimulus.

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

informatie

Geplaatst op 28 juli 2021
Tags
Delen