nieuwtjes van
de laarhoeve

De Laarhoeve verwerkte in 2019 30.000 kg 2e keus groente en fruit

Koen Roozen - 2 januari 2020

Voedselverspilling voorkomen: de keukenbrigade van De Laarhoeve verwaardde in 2019 30.000 kg aan groente en fruit. Tweede keus en overschotten groenten en fruit werden verwerkt tot 130.000 potten lekker streekproduct.

Imperfecte producten of overschotten, het is goed voedsel dat problematisch is voor de versmarkt. Valt er geen goede prijs voor te maken, dan vinden dat soort producten hun weg richting veevoer of zelfs dumpen. Mede door de toenemende behoefte van telers aan het verwaarden van tweede keus producten en het voorkomen van voedselverspilling, vindt bij ontwikkelboerderij Laarhoeve steeds meer verwerking plaats. Eigenaresse Judy Kerkhofs kijkt terug op een productief jaar, waarbij onder meer 30.000 kilogram aan groenten en fruit in 130.000 potten is gegaan.

Lees hier het hele artikel dat op 2 januari 2020 verscheen in Biojournaal

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 2 januari 2020
Tags
Delen