Kerkhofs was de enige Nederlandse onder de 35 genomineerde vrouwen. Zij heeft op haar bedrijf een experimenteerkeuken met de naam De Kromme Pollepel. Daar worden producten van iets mindere kwaliteit verwerkt om voedselverspilling aan te pakken.
Restproducten van regionale telers krijgen op De Laarhoeve een nieuwe bestemming als bijvoorbeeld jam, stoofperen en appelcompote. De ontwikkelboerderij werkt met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier wordt hen een zinvolle dagbesteding geboden.
Van de vijf winnaars werd Magdalena Wegiel uit Polen uiteindelijk als beste bekroond. Zij heeft een aquacultuur-project opgezet met als doel de forellenstand in het Ojcowski Nationaal Park weer op peil te brengen. Op de site van de WomenFarmersAward kan je meer lezen over de andere deelnemers die in 2018 meededen.
Lees hier het hele artikel over de Innovation Award for Women Farmers dat op 16 oktober 2018 verscheen in De Nieuwe Oogst.
Geplaatst op | 16 oktober 2018 |
Tags | |
Delen |