nieuwtjes van
de laarhoeve

De Laarhoeve voert de strijd tegen voedselverspilling op

De Laarhoeve in Diessen voert de strijd tegen voedselverspilling op. Na de opening van een nieuw productiegebouw en een proeflokaal is er bij De Laarhoeve in Diessen veel meer mogelijk. De zorgboerderij voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat samen met regionale ondernemers de strijd aan tegen voedselverspilling.

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat Judy Kerkhofs en Maria Roozen begonnen met een landbouw- en zorgboerderij aan de Laarstraat, een plek die mensen met een verstandelijke beperking een vertrouwde en veilige werkomgeving moest bieden. Het vaste team begeleidt ongeveer tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

,,We willen in de toekomst uitbreiden naar 25 werkplekken”, vertelt Maria Roozen. Die gewenste uitbreiding is nu mogelijk door het nieuwe gebouw en de lancering van het project De Kromme Pollepel, dat mede mogelijk wordt gemaakt door POP3, een subsidie uit een Europees fonds voor plattelandsontwikkeling. ,,Het project is bedoeld om voedselverspilling te voorkomen”, zegt Roozen: ,,Veel agrarische ondernemers willen graag nog iets doen met hun reststromen fruit, maar dan moeten ze vaak meteen voor honderden kilo’s laten verwerken. Bij ons kun je al vanaf 100 kilo fruit laten verwerken. Dat zijn zo’n 600 kleine potjes jam.”

Lees hier het hele artikel over De Kromme Pollepel dat op 14 maart 2o19 verscheen in o.a. Het Brabants Dagblad.

Judy Kerkhofs en een medewerker aan het werk in het nieuwe productielokaal van De Laarhoeve.

fotocredits: Jeroen Verhelst / Beeld Werkt

 

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 14 maart 2019
Tags
Delen