(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NXTS2RD');
normaal als het kan,
bijzonder als het moet

onze zorgvisie

Wij zijn een zorgboerderij maar streven naar minimale inmenging vanuit zorg en maximale integratie met de maatschappij. Daarnaast functioneren wij als gewoon bedrijf met economische principes. We benaderen deelnemers als gewone medewerkers die met een beetje extra begeleiding veel kunnen. Daarom zeggen wij: maar normaal als het kan, bijzonder als het moet.

onze basiswaarden in coaching

Onze medewerkers hoeven niet in de watten gelegd te worden, maar hebben wel soms net iets extra’s nodig. Onze gediplomeerde coaches werken met deze zeven basiswaarden:

  • hulpvaardig: een gediplomeerde coach helpt een medewerker die vastloopt snel weer op weg
  • zelfstandig: medewerkers voeren hun werk met  zoveel mogelijk zelfstandigheid uit
  • alert: de coaches reageren direct op situaties of een medewerker met een terugval
  • realistisch: voorzichtig verleggen wij grenzen van medewerkers en stimuleren ontwikkeling
  • rustig: in een landelijke omgeving creëren we rust en vnden er nauwelijks incidenten plaats
  • instruerend: we geven duidelijke instructies bij het uitvoeren van werkzaamheden
  • eerlijk: wij zijn eerlijk tegen elkaar en zorgen voor heldere communicatie

een nuttige bijdrage

Bij ons helpt iedereen mee aan het werk dat gedaan moet worden. Sommigen werken in de keuken of het magazijn en anderen verzorgen de pluktuin en het erf. Omdat iedereen een bijdrage levert functioneert onze boerderij optimaal en gaat iedereen voldaan naar huis.

sociale vaardigheden ontwikkelen

Ons terrein is vrij toegankelijk. Dagelijks bezoeken mensen onze boerderij voor bijvoorbeeld de pluktuin, het terras of het wandelpad. Als medewerkers bezoekers tegenkomen leren ze belangrijke sociale vaardigheden, die ook buiten werktijd van pas komen.

een van de eerste zorgboerderijen

Ontwikkelboerderij de laarhoeve bestaat al meer dan twintig jaar. Met vallen en opstaan hebben we ons ontwikkeld tot de organisatie die we nu zijn: een professionele organisatie met een duidelijke visie op mens, natuur, voedsel en milieu. Vanzelfsprekend zijn wij als zorgboerderij bekend met protocollen en zijn onze coaches volwaardig opgeleid. We zijn aangesloten bij de Federatie Landbouw & Zorg en gecertificeerd volgens hun kwaliteitssysteem (het certificaat kan je hier inzien).

onze doelgroep

Iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt vindt bij ons een nuttige werkplek. We hebben op de boerderij veel soorten werk voor mensen die actief bezig willen zijn in een natuurlijke omgeving.

plaatsingsprofiel

We bieden een veilige werkplek aan mensen met een CIZ of WMO indicatie. Vooral medewerkers met een verstandelijke beperking, gedragsstoornis, arbeidsritmeproblemen, uitstroom vanuit de Sociale Werkplaats of burn-out klachten vinden bij ons een goed werkritme.

Samen met de medewerker gaat onze coach op zoek naar passend, leuk en zinvol werk. We gaan uit van wat iemand kan en denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zo leren medewerkers bij ons waardevolle nieuwe vaardigheden en versterken ze met zinvol werk hun eigenwaarde.

Onze zorgboerderij biedt een beschermde werkomgeving voor mensen met een passende indicatie. Plaatsing kan via PGB, de drie regionale zorgaanbieders (Amarant, ASVZ en Prisma) of via de gemeente. Een medewerker moet minimaal 4 dagdelen willen werken zodat er een echt werkritme ontstaat.

meer weten?

Vul het contactformulier in of bel naar Judy Kerkhofs op 06 – 2719 2265.

  • vul je gegevens in als je meer wil weten over werken op de laarhoeve
  • we gaan correct met je gegevens om (zie privacy statement)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.